Menu
Asperges (oven)
Ingrediënten
- 1 kg aard.
- 20 asperges
- 1 el roomboter
Bereiden
Ingrediënten
1 kg kruimige aardappels, geschild
20 asperges, geschild
klontje roomboter
20 plakken beenham, dun gesneden
250 g wilde spinazie, goed gewassen
1 el bloem
1 el roomboter
500 ml melk
1 zakje geraspte Parmezaanse kaas
snufje nootmuskaat
1 tl dragon, gedroogd
4 el paneermeel
Extra nodig:
ovenschaal, ingevet
Bereiding
Kook de aardappels gaar in kokend water met zout.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Kook de asperges ca 7 minuten in water met zout en een klontje boter. Dek ze af met een schone (witte) theedoek om ze onder water te houden.
Laat ze in het vocht afkoelen.
Verwijder de dikke stelen van de spinaziebladeren. Leg een plak ham op het werkblad, bedek met spinaziebladeren en leg daarop een asperge. Rol strak op.
Smelt voor de saus de boter in een pannetje, roer er de bloem door en laat ca 2 minuten garen op laag vuur.
Voeg al roerend met een garde de melk toe en laat 5 minuten zachtjes koken op laag vuur. Roer er de dragon, de kaas en de nootmuskaat door en breng op smaak.
Snijd de aardappels in plakjes.
Bedek de bodem van de schaal dakpansgewijs met de aardappels. Leg daarop de aspergerolletjes.
Giet de bechamelsaus eroverheen, bestrooi met paneermeel en zet 15 minuten in de oven.