Braadstuk met gekarameliseerde appel BBQ

Anders, Hoofdgerecht, 6 personen, Anders.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 50 minuten,

Laatst aangepast: 10-05-2013 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 varkensbraadstuk met 6 ribben of 6 plak casslerler
  • 10 salieblaadjes
  • zeezout en peper uit de molen
  • 4 eetl olijfolie
  • 2 eetl ahornsiroop of dunne honing
  • 2 theel worcestershiresaus
  • 4 goudreinetten in kwarten
  • 1 eetl geraspte citroenschil
  • 2 eetl citroensap
  • 2 eetl bruine suiker
  • VOOR DE SAUS
  • 100 ml kippenbouillon
  • 3 eetl creme fraìche
  • 2 theel kaneel

Bereiden

- Verwarm de oven voor op 220 graden C - Wrijf in een vijzel 4 salieblaadjes met zout en peper tot een pasta - Voeg de olijfolie, ahornsiroop en worcestershiresaus toe en meng goed - Smeer hier het vlees mee in - Leg in een grote braadslee en bak 25 minuten midden in de oven - Zet dan de oven op 200 graden C en bak weer 25 min. Bij plakjes cassler 1 maal 20 minuten bakken met de appel er gelijk bij - Meng in de tussentijd de rest van de salie, citroenschil, citroensap en de suiker - Doe de appels erbij en roer door elkaar - Doe bij het vlees en bak nog 25 min totdat het vlees gaar is en de appels lichtbruin - Haal de braadslee uit de oven en schep het braadvocht in een kleine pan - Dek de braadslee af met aluminiumfolie zodat het vlaas warm blijft - Maak intussen de kaneelsaus - Voeg aan het braadvocht enkele eetlepels bouillon toe en verwarm even - Voeg de creme fraìche toe en warm goed door - Breng op smaak met de kaneel, peper en zout - Serveer de saus bij het vlees - Lekker met aardappelpuree

Materialen

vijzel, kwastje, grote braadslee

Bronvermelding