Menu
Braadstuk met gekarameliseerde appel BBQ
Ingrediënten
- 1 varkensbraadstuk met 6 ribben of 6 plak casslerler
- 10 salieblaadjes
- zeezout en peper uit de molen
- 4 eetl olijfolie
- 2 eetl ahornsiroop of dunne honing
- 2 theel worcestershiresaus
- 4 goudreinetten in kwarten
- 1 eetl geraspte citroenschil
- 2 eetl citroensap
- 2 eetl bruine suiker
- VOOR DE SAUS
- 100 ml kippenbouillon
- 3 eetl creme fraìche
- 2 theel kaneel
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 220 graden C
- Wrijf in een vijzel 4 salieblaadjes met zout en peper tot een pasta
- Voeg de olijfolie, ahornsiroop en worcestershiresaus toe en meng goed
- Smeer hier het vlees mee in
- Leg in een grote braadslee en bak 25 minuten midden in de oven
- Zet dan de oven op 200 graden C en bak weer 25 min. Bij plakjes
cassler 1 maal 20 minuten bakken met de appel er gelijk bij
- Meng in de tussentijd de rest van de salie, citroenschil, citroensap en
de suiker
- Doe de appels erbij en roer door elkaar
- Doe bij het vlees en bak nog 25 min totdat het vlees gaar is en de
appels lichtbruin
- Haal de braadslee uit de oven en schep het braadvocht in een kleine
pan
- Dek de braadslee af met aluminiumfolie zodat het vlaas warm blijft
- Maak intussen de kaneelsaus
- Voeg aan het braadvocht enkele eetlepels bouillon toe en verwarm
even
- Voeg de creme fraìche toe en warm goed door
- Breng op smaak met de kaneel, peper en zout
- Serveer de saus bij het vlees
- Lekker met aardappelpuree
Materialen
vijzel, kwastje, grote braadslee