Asperge ham rolletjes met courgettes

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 27-11-2013 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 courgettes
  • 1 kilo witte asperges
  • 10 plakken ham
  • 150 ml. slankroom
  • 1 zakje knorr saus voor asperges
  • 50 gram geraspte kaas
  • 450 gr. voorgekookte krieltjes

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 o c. Schil de asperges met een dunschiller. Schaaf met behulp van de kaasschaaf de courgette in de lengte in plakken. Verdeel de asperges in 8 porties en wikkel ze per portie in een plak ham en daaromheen een plak courgette. Leg de rolletjes in een ovenschaal. Doe 150 ml. water de room en de sausmix in een pan en breng dit al roerend aan de kook. Verdeel de saus gelijkmatig over de rolletjes en bestrooi het gerecht met de kaas. Zet de ovenschaal afgedekt met aluminiumfolie 30 min. in de oven. Haal dan de folie eraf en laat het gerecht nog 20 min. bakken. Bak ondertussen de krieltjes goudbruin.

Bronvermelding