Menu
'Spinaziesoep met geitenkaas', van Onno
Ingrediënten
- 250 g spinazie en .......
Bereiden
1 courgette
1 teen knoflook, geplet
beetje olijfolie
250 g schoongemaakte spinazie
2 bouillonblokjes
150 g geitenkaas, vers of juist gerijpt, in blokjes
beetje geknipte bieslook
zout en peper
-
Verse geitenkaas is op allerlei manieren door eten te frommelen, zoals de malle recepten in de persmap van Président bewijzen. Het lijkt me echter lekker iets te verzinnen waarin je hem ook echt proeft: spinaziesoep met blokjes chèvre.
-
Snijd de courgette in blokjes. Bak de knoflook eventjes in een drup olie en doe dan de courgette en de spinazie erbij. Voeg een liter water en de bouillonblokjes toe. Kook een kwartier. Breng op smaak met zout en peper. Pureer de soep als je wilt.
-
Doe in vier borden en verdeel er de blokjes geitenkaas over. Garneer met bieslook.