01.2 - Aspergeragout (natriumarm)

Anders, Voorgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 06-02-2021 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 pasteibakjes
  • ** ** ** ** **
  • 150 gram gerookte kip
  • ** ** ** ** **
  • 300 gram witte asperges
  • bieslook
  • ** ** ** ** **
  • 20 gram bloem
  • 20 gram ongezouten roomboter
  • 300 ml aspergekookvocht
  • 100 ml kookroom
  • 1 eierdooier
  • peper

Bereiden

-Verwarm de oven voor op 165 ºC. -Snij met een mes de deksel van het pasteitje langs de rand los en plaats de pasteitjes + deksel ca. 15 minuten in de oven. -Snij de gerookte kip in kleine blokjes. -Schil de asperges, snij de houtachtige onderkant eraf. -Snij de asperges in stukjes van 1 cm en kook de aspergestukjes ca. 5 minuten en laat ze 10 minuten nagaren in de pan. -Smelt de boter, voeg de bloem toe en laat het al roerend 1 minuut fruiten. -Voeg al roerend het kookvocht toe en laat de saus al roerend ca. 5 minuten zachtjes sudderen. -Voeg de asperges en de kip toe en laat het geheel zachtjes 5 minuten koken. -Klop de eierdooier los met de kookroom en giet dit langzaam al roerend bij de ragout. -Zet het vuur laag zodat de ragout gaat binden. -Voeg naar smaak peper toe. -Vul de pasteitjes met de ragout en garneer het met een paar stengels bieslook. --Eet smakelijk

Materialen

Pan

Bronvermelding