Menu
01.2 - Aspergeragout (natriumarm)
Ingrediënten
- 4 pasteibakjes
- ** ** ** ** **
- 150 gram gerookte kip
- ** ** ** ** **
- 300 gram witte asperges
- bieslook
- ** ** ** ** **
- 20 gram bloem
- 20 gram ongezouten roomboter
- 300 ml aspergekookvocht
- 100 ml kookroom
- 1 eierdooier
- peper
Bereiden
-Verwarm de oven voor op 165 ºC.
-Snij met een mes de deksel van het pasteitje langs de rand los en plaats de pasteitjes + deksel ca. 15 minuten in de oven.
-Snij de gerookte kip in kleine blokjes.
-Schil de asperges, snij de houtachtige onderkant eraf.
-Snij de asperges in stukjes van 1 cm en kook de aspergestukjes ca. 5 minuten en laat ze 10 minuten nagaren in de pan.
-Smelt de boter, voeg de bloem toe en laat het al roerend 1 minuut fruiten.
-Voeg al roerend het kookvocht toe en laat de saus al roerend ca. 5 minuten zachtjes sudderen.
-Voeg de asperges en de kip toe en laat het geheel zachtjes 5 minuten koken.
-Klop de eierdooier los met de kookroom en giet dit langzaam al roerend bij de ragout.
-Zet het vuur laag zodat de ragout gaat binden.
-Voeg naar smaak peper toe.
-Vul de pasteitjes met de ragout en garneer het met een paar stengels bieslook.
--Eet smakelijk
Materialen
Pan