Bladerdeegtaartje met mango

Gebak, Hapje, 4 personen, Mediterraan.
Voorbereiding: 20 minuten, Wachten: 25 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 08-08-2006 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 plakjes Koopmans Roomboterbladerdeeg
  • 1 mango
  • 2 passievruchten
  • 100 ml sinaasappelsap
  • 2 el suiker
  • 1 losgeklopt ei

Bereiden

- Haal de bevroren bladerdeegplakjes van elkaar en verwijder de folie. Laat de plakjes 5 tot 10 minuten ontdooien. - Verwarm de oven voor. - Schil de mango en snijd het vruchtvlees in kleine stukken. - Leg de balderdeegplakjes op een met bakpapier bedekte bakplaat en verdeel er de mangostukjes over. Laat ca. 2 cm van de zijkant vrij. - Bestrijk de zijkant met losgeklopt eigeel en strooi er een beetje suiker over. - Bak de taartjes in ca. 25 minuten goudbruin. - Lepel het vruchtvlees uit de passievruchten en laat dit samen met het sinaasappelsap en een eetlepel suiker tot de helft inkokne. Het moet een wat stroperige saus (coulis) worden. - Verdeel de passievruchtencoulis over de mango en decoreer met reepjes gesneden munt.

Materialen

- bakpapier - heteluchtoven 180 graden

Bronvermelding