Menu
Bladerdeegtaartje met mango
Ingrediënten
- 4 plakjes Koopmans Roomboterbladerdeeg
- 1 mango
- 2 passievruchten
- 100 ml sinaasappelsap
- 2 el suiker
- 1 losgeklopt ei
Bereiden
- Haal de bevroren bladerdeegplakjes van elkaar en verwijder de folie. Laat de plakjes 5 tot 10 minuten ontdooien.
- Verwarm de oven voor.
- Schil de mango en snijd het vruchtvlees in kleine stukken.
- Leg de balderdeegplakjes op een met bakpapier bedekte bakplaat en verdeel er de mangostukjes over. Laat ca. 2 cm van de zijkant vrij.
- Bestrijk de zijkant met losgeklopt eigeel en strooi er een beetje suiker over.
- Bak de taartjes in ca. 25 minuten goudbruin.
- Lepel het vruchtvlees uit de passievruchten en laat dit samen met het sinaasappelsap en een eetlepel suiker tot de helft inkokne. Het moet een wat stroperige saus (coulis) worden.
- Verdeel de passievruchtencoulis over de mango en decoreer met reepjes gesneden munt.
Materialen
- bakpapier - heteluchtoven 180 graden