Asperges met knapperige bacon

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 35 minuten,

Laatst aangepast: 22-05-2013 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1,5 kilo Asperges
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
  • 1 zak Knorr aspergesaus
  • 4 scharreleieren
  • 15 gram boter
  • 250 gram bacon
  • 1 pak krieltjes

Bereiden

1. Schil de asperges van het kopje naar beneden en breek of snijd het onderste stugge stukje as (ong 3cm) 2. Kook de asperges in water met zout, afhankelijk van de dikte, in 15-20 minuten gaar 3. Kook de krieltjes in water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking 4. Bak intussen de bacon in de boter knapperig uit. Kook de eieren hard en laat ze schrikken. Pellen en in partjes snijden 5. Verwarm de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking 6. Leg de afgegoten asperges op een schaal, schenk de saus erover, verdeel de bacon er over en leg de eipartjes ertussen 7. Bestrooi de krieltjes met de peterselie en serveer bij de asperges

Bronvermelding