Menu
American cookies met pecannoten en chocolade
Ingrediënten
- 300 gr Koopmans zelfrijzend bakmeel
- snufje zout
- 200 gr koude boter
- 160 gr basterdsuiker
- 2 el suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 100 gr pure chocolade
- 100 gr pecannoten
Bereiden
- Verwarm de oven voor.
- Hak de noten en de chocolade in niet te kleine stukjes.
- Zeef het bakmeel met de basterdsuiker, het zout en de vanillesuiker boven een ruime kom.
- Meng er met de vingertoppen de in flinters gesneden koude boter door.
- Voeg 1 a 2 eetlepels koud water toe en kneed tot een samenhangend deeg.
- Meng de chocolade en de noten door het deeg.
- Laat het deeg ca. 20 minuten op een koele plaats rusten.
- Vorm van het deeg een rol van ca. 24 cm en verdeel deze in 24 stukken. Rol van de stukjes deeg bolletjes en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk vervolgens de bolletjes plat tot ca. 1 cm.
- Bestrooi de koekjes met suiker en bak ze in ca. 20 minuten goudbruin.
- Laat de koekjes op een rooster afkoelen.
Materialen
- Bakpapier - Heteluchtoven 160 graden