Bokkenpootjes-ijstaart

Gebak, Nagerecht, 8 personen, Hollands.
Voorbereiding: 45 minuten, Wachten: 300 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 15-08-2006 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 potje kersen op sap (185 gram)
  • 1 liter vanille-roomijs
  • 200 gram bokkenpootjes
  • 5 eetlepels rum
  • 1/4 liter slagroom
  • 2 eetlepels witte basterdsuiker
  • 2 zakjes oetker chocoladeglazuur
  • oetker chocoladeballetjes

Bereiden

Bekleed de springvorm met bakpapier. Laat de kersen uitlekken. Laat het ijs zacht worden. Schep het in de springvorm en strijk de bovenkant glad. Verdeel de kersen erover. Veeg de springvormrand schoon met keukenpapier. Laat het ijs circa 30 minuten in de vriezer weer stevig worden. Hak intussen de bokkenpootjes in kleine stukjes. Roer de rum erdoor en laat circa 10 minuten intrekken. Klop de slagroom stijf met de basterdsuiker. Roer het bokkenpootjesmengsel nogmaals door en schep het door de slagroom. Schep het mengsel in de springvorm en strijk de bovenkant goed glad en recht. Dek de vorm af en laat de ijstaart in de diepvries hard worden in minstens 4 uur. Verwarm het chocoladeglazuur volgens de gebruiksaanwijzing. Haal de taart uit de vriezer en snijd voorzichtig de rand los. Verwijder de springvormrand en leg een groot bord op de ijstaart, keer ze samen om. Verwijder de bodem en het bakpapier. Schenk daarna het chocoladeglazuur in het midden van de taart en strijk zo snel mogelijk uit over de bovenkant, laat over de rand druppelen. Strooi direct de chocoladeballetjes over het glazuur en laat de taart nog even in de vriezer hard worden. Garneer de ijstaart eventueel nog met wat aardbeien.

Materialen

springvorm (doorsnede 24 cm) en bakpapier

Bronvermelding