Toetje: Sinaasappelmousse

Anders, Nagerecht, 8 personen, Anders.

Laatst aangepast: 28-05-2013 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 250 ml slagroom
  • 3 witte gelatineblaadjes
  • 2 perssinaasappels
  • 150 gram Griekse yoghurt
  • 75 gram suiker

Bereiden

Week in een kom met ruim koud water de gelatineblaadjes. Boen de sinaasappels schoon. Rasp de oranje schil en pers de vruchten uit. Meng het rasp met de suiker door de yoghurt. Breng in een steelpan het sinaasappelsap tegen de kook aan. Neem de pan van het vuur en los al roerend de goed uitgeknepen gelatine in het warme sap op. Roer het sinaasappelsap door de yoghurt en laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur. Klop de slagroom stijf. Spatel de slagroom door de yoghurt en schep het mengsel in dessertschaaltjes. Zet de mousse minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven. Garneer eventueel met een partje sinaasappel.

Bronvermelding