Andijvieschotel a la Italiano

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 30 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 27-06-2013 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 bolletje Mozzarella
  • 1 krop Andijvie
  • 500 gram rundergehakt
  • 3 zakjes aardappelpuree
  • 2 eieren
  • 2 eetl. gedroogde uitjes
  • 1 bakje kastanjechampignons
  • 1 bakje gedroogde tomaatjes
  • 1 bakje tapenade fruits
  • 1 zakje geraspte kaas

Bereiden

Snijd de Andijvie in fijne reepjes en de champignons in plakjes. Maak de aardappelpuree volgens de gebruiksaanwijzing en roer er 2 eieren door en de helft van het zakje geraspte kaas voeg de 2 eetl. uitjes toe. Beboter een flinke ovenschaal en doe daar de helft van de aardappelpuree in. Neem een grote wok en verwarm daar wat wok olie in en maak de gehakt rul en voeg de plakjes champignon toe. Zet ondertussen de oven aan op 180 gr. Voeg de Andijvie toe in de wok en daarna de tomaatjes en de tapenade en wok alles goed dooreen. Wanneer de inhoud wat vet is geworden doe het dan over in een vergiet en doe daarna in de ovenschaal. Doe daar de rest van de aardappelpuree overheen en doe de rest van de geraspte kaas er over. Snijd de Mozzarella in plakken en leg die er boven op en doe in de oven. Na ongeveer 20 min. wanneer de Mozzarella gesmolten is en het een lichtbruin kleurtje heeft gekregen is hij klaar en smullen maar. EET SMAKELIJK!!!!

Materialen

1 grote ovenschaal 1 flinke wok wokolie

Bronvermelding