Menu
Raapstelentaart
Ingrediënten
- 1 el olijfolie
- 5 plakjes hartige taartdeeg, ontdooid
- 150 g katenspek, plakjes
- 2 rode uien, in ringen
- 2 tn knoflook, geperst
- 2 bosjes raapstelen à 250 g, worteltjes eraf
- 100 g jonge komijnekaas, in plakjes, in reepjes
- 3 eieren
- 125 ml crème fraîche
Bereiden
Verwarm oven voor op 180 graden, vet de taartvorm in met de olie.
Bekleed de vorm met het deeg.
Verhit een koekenpan en bak hierin het spek 3 minuten aan beide kanten, neem uit de pan.
Bak de uien en knoflook 3 minuten in het bakvet en voeg 3/4 van de raapstelen toe. Bak de raapstelen kort mee tot ze iets slinken. Neem van het vuur en meng met de katenspek.
Klop de eieren los met de crème fraîche en roer samen met de kaas door het ui-raapstelenmengsel. Giet de vulling in de vorm.
Bak de taart in het midden van de oven in 40 minuten gaar.
Verdeel er de rest van de raapsteeltjes over en snijd de taart in punten.
Materialen
Lage taartvorm van 24 cm