Menu
'Zomerse salade met aardbeien', verz. door Liz
Ingrediënten
- 500 g aardbeien en ......
Bereiden
500 g aardbeien
250 g gerookte kipfilet
50 g pijnboompitten
150 g veldsla
75 g taugé
1 bosje rucola
2 dl biogarde
4 eetl olijfolie extra vergine
zout, peper
-
Was de aardbeien, haal de kroontjes eraf en halveer de helft. Snijd de kip in stukjes. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
-
Meng de sla met de taugé, blaadjes rucola, gehalveerde aardbeien en de kip en doe het in een mooie serveerschaal.
-
Pureer de rest van de aardbeien. Roer in een kom een dressing van aardbeienpuree, biogarde en olie en breng het op smaak met zout en peper.
-
Verdeel de dressing over de salade en bestrooi met de pijnboompitten.