'Zomerse salade met aardbeien', verz. door Liz

Salades, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 23-04-2020 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 g aardbeien en ......

Bereiden

500 g aardbeien 250 g gerookte kipfilet 50 g pijnboompitten 150 g veldsla 75 g taugé 1 bosje rucola 2 dl biogarde 4 eetl olijfolie extra vergine zout, peper - Was de aardbeien, haal de kroontjes eraf en halveer de helft. Snijd de kip in stukjes. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. - Meng de sla met de taugé, blaadjes rucola, gehalveerde aardbeien en de kip en doe het in een mooie serveerschaal. - Pureer de rest van de aardbeien. Roer in een kom een dressing van aardbeienpuree, biogarde en olie en breng het op smaak met zout en peper. - Verdeel de dressing over de salade en bestrooi met de pijnboompitten.

Bronvermelding