Kipfilet op mediterrane wijze

Anders, Hoofdgerecht, 1 personen, Mediterraan.
Voorbereiding: 15 minuten, Wachten: 60 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 14-11-2015 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kipfilet (biologisch)
  • 2 eetlepels blanke rozijnen
  • 150 ml witte wijn
  • 1 tomaat, zonder pitjes, in blokjes
  • 1 klein stukje venkel, heel dun gesneden (bijna doorzichtig)
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 0,5 teen knloflook, in hele dunne plakjes
  • 6 groene olijven in stukjes
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 takje verse tijm, afgerist
  • 1 eetlepel pijnboompitjes
  • goede olijfolie
  • zwarte peper en zout
  • citroen

Bereiden

N.B. de hoeveelheden zijn een beetje gegokt, je kunt er makkelijk twee filets mee beleggen. Rozijnen in wijn aan de kook brengen en een tijdje laten wellen. Oven voorverwarmen op 250 graden Celsius. Sjalot, knoflook, tomaat, venkel, olijven en kappertjes in kom door elkaar roeren. De tijm en de rozijnen toevoegen en op smaak brengen met wat peper. De kipfilet in de lengte doorsnijden, maar niet helemaal, zodat je een mooie platte filet krijgt. Dan bestrooien met peper en zout. Klein beetje olijfolie in een ovenschaal en daarop de kipfilet leggen. Het mengsel erover verdelen en ook de pijnboompitjes. Dan ruim besprenkelen met olijfolie. In oven 15-20 minuten laten garen (niet te lang, dan wordt die droog). En let goed op, kan mogelijk een beetje aanbranden. Uit de oven halen en dan de olijfolie uit de schaal met een lepel over de kip gieten. Wat citroensap er over uitknijpen en dan even laten rusten. Even checken op gaarheid, anders nog heel even terug op 150 graden, Voor het serveren nog wat fijngesneden blaadjes basilicum erover . Heerlijk!

Materialen

Ovenschaal

Bronvermelding