Menu
Monchoutaart met kersen
Ingrediënten
- 175 gr. volkoren biscuit of andere koekjes
- 125 gr. gesmolten boter
- 300 gr. zachte monchou
- 175 gr. basterdsuiker
- 2 eetl. kirsch (evt.)
- 1 pot kersen zonder pit
- 1 zakje taartengeleipoeder
Bereiden
Verkruimel de koekjes in een keukenmachine en meng de gesmolten boter erdoor. Verdeel het koekjesmengsel over de bodem van een springvorm, druk het aan en strijk het glad. Klop de monchou met de basterdsuiker en evt. Kirsch met een mixer goed door elkaar en strijk het monchoumengsel uit over de koekjesbodem. Laat het geheel opstijven in de koelkast. Laat intussen de kersen uitlekken boven een kommetje. Verdeel de kersen over het monchoumengsel. Binde het kersensap met de taartgeleipoeder volgens de aanzijzing op de verpakking. Schenk de gelei over de kersen en laat de gelei opstijven. Verwijder de rand van de springvorm serveer de taart in punten.
Materialen
springvorm (20 cm.)