'4 x Tapas en hapjes', verz. door Caroline

Anders, Hapje, 4 personen, Spaans.

Laatst aangepast: 16-04-2019 | 127 keer bewaard

Ingrediënten

  • verschillende .......

Bereiden

Paprikarolletjes 2 grote rode paprika's 4 eetl olijfolie ½ citroen 150 g zachte geitenkaas 2 takjes verse oregano peper cocktailprikkers - Was de paprika's, maak ze schoon en snijd ze in de lengte in 8 stukken. Verhit in een pan 3 eetl olie en stoof de paprika's afgedekt in circa 10 minuten gaar. - Intussen citroen schoon boenen en 1 tl schil er dun afraspen. Boven een kom de geitenkaas verkruimelen. Oregano erboven fijn knippen. Geraspte citroenschil en 1 eetl olie er door scheppen. Op smaak brengen met enkele druppels citroensap en veel peper. - Op elk stuk paprika een eetl geitenkaas scheppen. Paprika's oprollen, aan smalle kant beginnen. In elk rolletje een cocktailprikker steken. Rolletjes in een lage schaal leggen en circa ½ uur laten staan. - Olijvenpasta 100 g zwarte olijven zonder pit 2 lente-uitjes 1 pakje verse roomkaas 1 sjalotje - Doe de olijven in een blender en maal ze zo fijn mogelijk. Voeg daarna de in stukjes gesneden lente-ui, sjalot en roomkaas toe en laat de blender nogmaals draaien tot de saus glad is. Voeg indien de pasta te droog is nog wat olijfolie toe. Lekker met brood. - Gefrituurde uienringen Voor 4 personen: 4 grote rode uien ca 200 ml melk ca 200 g bloem zonnebloemolie zout en peper - Snijd de (gepelde) uien in dikke plakken en trek de ringen uit elkaar. Vul een diep bord met bloem en een ander diep bord met melk. Giet een laag olie in een koekenpan en verhit deze. Haal vervolgens steeds enkele uienringen eerst door de melk en vervolgens door de bloem. - Bak de uienringen in de olie lichtbruin en knapperig. Schep ze dan uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken. Bestrooi ze tenslotte met zout en peper. - Pantortilla, Voor 6 personen: 10 bloemtortilla's 500 g geraspte kaas 225 g blokjes gebakken ham salsa (kant en klaar of volgens dit recept) zure room (om erbij te serveren) - Vet een koekenpan (met anti-aanbaklaag) lichtjes in. Haal de pan van het vuur en leg 1 tortilla in de pan, leg daar een laagje ham en kaas op. Verdeel een flinke hoeveelheid salsa over een andere tortilla en leg deze met de saus kant naar beneden op de tortilla in de pan. Bak de tortilla op middelhoog vuur tot de kaas gesmolten is en de tortilla lichtbruin gekleurd is. - Keer de tortilla nu om. Leg hiervoor een hittebestendig bord omgekeerd op de tortilla in de pan. Haal de pan van het vuur, hou je hand op het bord en draai de pan om. Je tortilla ligt nu op het bord in je hand. Laat de tortilla in de pan glijden en bak nu deze zijde goudbruin. - Haal daarna de tortilla uit de pan en snijd deze in punten. Serveren met zure room.

Bronvermelding