Menu
Ham met sjalotjes uit de oven
Ingrediënten
- 4 dikke plakken beenham
- 4 el boter
- 250 gr. sjalotjes
- 2 el suiker
- 2 dl. rode wijn
- 2 el peterselie
Bereiden
De boter laten smelten en de hamplakken hierin aan beide kanten bruin laten worden. De ham in een platte ovenvaste schaal leggen. In het achtergebleven braadvet de schoongemaakte sjalotjes bruin laten worden, op een hoog vuur de suiker erover strooien, goed roeren en afblussen met de wijn en 20 minuten op een matig vuur laten sudderen zodat bijna al het vocht verdampt is. De sjalotjes over de ham verdelen en de schaal in de op 175 graden voorverwarmde oven plaatsen. De ham in 20-30 minuten zacht laten worden.
Bestrooid met peterselie serveren. Lekker met aardappelpuree en een groene salade.
Materialen
Koekenpan, ovenvaste schaal