Spaghetti met gorgonzola courgette saus

Pasta, Hoofdgerecht, 2 personen, Italiaans.
Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 15-02-2015 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 15 gram basilicum
  • 250 gram verse spaghetti
  • zout, peper
  • 1 courgette
  • 50 gram katenspek
  • 125 gram Gorgonzola picante
  • 125 ml slagroom
  • 2 eetlepels rode pesto
  • 2 tomaten

Bereiden

Courgette schoonmaken, wassen en in kleine blokjes snijden. Katenspek in dunne reepjes snijden. Kaas in kleine blokjes snijden. Tomaten wassen, halveren, zaad verwijderen en vruchtvlees in kleine stukjes snijden. Basilicum in dunne reepjes snijden. Alles in wok doen en ca. 5 minuten zachtjes verwarmen. In een pan met ruim water en zout, spaghetti koken (1 minuut korter dan volgens gebruiksaanwijzing op verpakking). Spaghetti afgieten en terugdoen in pan. Erdoor scheppen: courgette, spek, kaas, slagroom en pesto. Tomaat en basilicum erdoor scheppen en ca. 2 minuten meeverwarmen. Op smaak brengen met peper. Serveren met parmezaanse kaas en bijvoorbeeld een salade.

Bronvermelding