Aardapeltaart met paprika en olijf

Hartige Taarten, Hoofdgerecht, 4 personen, Mediterraan.

Laatst aangepast: 18-08-2013 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 el olie
  • 4 el grof broodkruim
  • 3 ei
  • 1 3/4 dl droge witte wijn
  • zout peper
  • 2 t knoflook, geperst
  • 600 gr gekookte aardappelen, in reepjes
  • 2 rode paprikas, blokjes
  • 3 tomaten, in blokjes, ontveld
  • 16 gr olijven in stukjes
  • 12 blaadjes basilicum, in reepjes
  • 5 el ger kaas

Bereiden

Bestrijk de wand van een ovenschaal met olie en bestrooi met broodkruim. klop de eieren los met wijn. voeg zout, peper, knoflook toe en roer door. schik de helft van de aardappel op de bodem en besprenkel met 1 1/2 lp olie. schep de rest van aardappel, paprika, tomaat, olijf en basilicum er op. schenk het eimengsel er over en doe kaas erop. weer 1 1/2 lp olie er op. 20 min in oven van 220 gr.

Bronvermelding