Caribische kokosgamba's

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 10-09-2008 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 12 gamba's, rauw en ongepeld
  • 2 tenen knoflook
  • 1 citroen
  • 5 eetlepels kokossnippers
  • 1 bakje gesneden bieslook
  • 150 ml melk
  • 2 eieren
  • 1 fles olie om te frituren

Bereiden

Voorbereiding: 1. Gamba's pellen, maar staartstukje laten zitten. In de lengte langs de rug opensnijden (niet doorsnijden!!) om darmkanaal onder de kraan te verwijderen. Droog deppen. 2. Knoflook persen. Van citroen partjes maken en 1 eetlepel sap persen. Sap in een kom doen, knoflook schoonmaken en boven kom uitpersen. Voeg zout, peper en gamba's toe en laat minstens een uur marineren. 3. In een schaal de kokos met de bieslook vermengen. In aparte kommetjes melk en eieren doen. Eieren loskloppen. 4. Gamba's eerst in melk, dan in eieren dopen en vervolgens door knoflook halen. 5. Olie verhitten in grote wok of frituurpan en gamba's in kleine porties in ongeveer 1 minuut goudbruin bakken. Op keukenpapier uit laten lekken en met partjes citroen serveren.

Bronvermelding