Caribisch lamsvlees met spinazie

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 21-01-2010 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 700 gram lamspoelet
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 olijfolie om te bakken
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 eetlepel tomatenpuree (uit blikje 70 gram)
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 500 ml bouillon (van blokje)
  • 200 gram verse spinazie

Bereiden

1. Het vlees in een glazen of aardewerken schaal doen en bestrooien/inwrijven met gember, tijm, chilipoeder en peper en zout. Minstens twee uur afgedekt in de koelkast marineren. 2. Ui pellen en grof snipperen, knoflook pellen en persen. Bouillon maken. Olijfolie in een grote, zware pan verwarmen en ui en knoflook in 5 minuutjes zachtjes gaar fruiten. 3. Lamsvlees en tomatenpuree toevoegen. Vijf minuten bakken en regelmatig omscheppen. Bouillon erover gieten en ongeveer 30 minuten sudderen tot gaar. 4. Ondertussen spinazie wassen en fijnhakken. Spinazie aan gare vlees toevoegen en nog 8 minuutjes meewarmen tot een dikke saus.

Bronvermelding