Aardbeientaart

Gebak, Nagerecht, 6 personen, Hollands.
Voorbereiding: 30 minuten, Wachten: 30 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 03-08-2006 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 6 plakjes (diepvries)bladerdeeg
  • boter om in te vetten
  • 200 ml slagroom
  • 125 g mascarpone
  • 2 el marasquin of aardbeienlikeur
  • 1 kg aardbeien
  • poedersuiker

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200. Laat de bladerdeegplakjes ontdooien. Vet de bakvorm licht in, bekleed hem daarna met het deeg en prik de deegbodem hier en daar in met een vork. Leg een stuk bakpapier op het deeg in de vorm. Verdeel daarover de steunvulling. Bak de bodem in 15 minuten in het midden van de oven. Verwijder de steunvulling en het bakpapier. Laat de bodem nog 10 minuten bakken en laat deze daarna op een rooster afkoelen. Klop de slagroom stijf. Spatel er de mascarpone en de likeur door en verdeel het mengsel over de fagekoelde taartvorm. Maak de aardbeien schoon, maar laat aan 6-8 aardbeien de kroontjes zitten. Verdeel de vruchten over de taartbodem, met de aardbeien met kroontjes in het midden. Bestrooi de rand van de taart met poedersuiker.

Materialen

Lage taartvorm of vlaaivorm (26-28cm) Bakpapier Steunvulling (ongare peulvruchten of bakknikkers)

Bronvermelding