Caribische kip met pindasaus

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 180 minuten, Bereiding: 40 minuten,

Laatst aangepast: 07-06-2007 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kilo kipfilet
  • 2 tenen knoflook
  • 1/2 theelepel gedroogde tijm
  • 1/2 theelepel versgemalen peper
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 eetlepel vers citroensap
  • 25 gram boter
  • 1 ui
  • 3 eetlepels tomatenstukjes (van 2 tomaten)
  • 1 chilipeper
  • 2 eetlepels gladde pindakaas
  • 450 ml warm water
  • 1 zak gebakken uitjes

Bereiden

1. Kip wassen, drogen en in blokjes snijden. In een kom doen. Knoflook pellen en erboven uitknijpen. Tijm, peper, kerriepoeder, citroensap en zout erdoor scheppen. Afdekken met plastic folie en ong. 3 uur (of een nacht) in de koelkast marineren. 2. Ui pellen en snipperen. Peper wassen en kleinmaken. Tomaten van zaadjes ontdoen en in stukjes snijden. In de boter de ui 5 minuten zachtjes fruiten. Kip toevoegen, vuur wat hoger draaien en kip in 10 minuten bakken, regelmatig omscheppen. Tomaten en peper erdoor scheppen. 3. Een papje maken met de pindakaas en wat van het warme water, door de kip roeren. 4. Geleidelijk de rest van het water (naar behoefte) erdoor roeren en alles ongeveer een halfuurtje zachtjes laten sudderen. Zonodig water toevoegen. Serveren met rijst, gebakken uitjes en gebakken bakbanaan (einden van banaan afsnijden, in de breedte halveren, schil insnijden en verwijderen, dan in de lengte in dunne plakken snijden en die in een klein beetje olie lekker warm en krokant en iets bruin bakken). Lekker met komkommer en kroepoek.

Materialen

**Recept uit: De Caribische Keuken, Rosamund Grant**

Bronvermelding