Dorade op oosterse wijze

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 60 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 01-09-2013 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 dorades
  • 1 el kerrie
  • 1 stengel citroengras (fijngehakt)
  • 1 rode peper, zaden verwijderd, klein gehakt
  • 4 el olie
  • 1 rijpe mango in blokjes
  • 1 bakje verse koriander
  • 1 limoen (uitgeperst)

Bereiden

Maak aan beide kanten van de dorades ondiepe inkepingen op de huid. Stamp de kerriepoeder, het citroengras, de helft van de rode peper en de helft van de olie in een vijzel tot een dukke puree. Smeer hiermee de vissen aan beide kanten in en laat ze 1 uur afgedekt onder plasticfolie marineren. Maak een salsa door de blokjes mango in een kom te mengen met de resterende olie en rode peper. Hak de helft van de koriander grof en roer door de mango. Breng de salsa op smaak met limoensap. Verhit grillpan gloeiend heet en verwarm de oven voor op 180 C. Veeg de marinade met een stuk keukepapier van de dorades en rooster de vissen 1 min. op elke zijde in de grillpan tot een mooi grillpatroon ontstaat. Leg de vissen op een bakplaat en gaar ze nog 10 min. door in de oven. Serveer de vis met de mangosalsa. Garneer met de rest van de korianderblaadjes.

Materialen

bakplaat met bakpapier plastic folie

Bronvermelding