Spruitjes speciaal voor kinderen

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 50 minuten,

Laatst aangepast: 04-08-2006 | 24 keer bewaard

Ingrediënten

  • 750 gr. spruitjes
  • 750 gr. aardappelen
  • 100 gr. spekjes
  • 100 gr. geraspte kaas
  • 1/2 pakje room
  • 1 eetl. olijolie
  • zout, peper, kerrie of patatkruiden

Bereiden

Spruitjes schoonmaken aardappels schillen en grof raspen spekjes uitbakken ovenschaal invetten Bereidingswijze: spruitjes 5 min. koken (of zolang als je lekker vindt). De geraspte aardappels 5 min. in de olie roerbakken. De patate kruiden en het zout en peper toevoegen en meebakken en met een deksel op de pan nog 5 min. laten garen. De spruitjes over de bodem van de ovenschaal verdelen, daarover de spekjes en de blokjes kaas verdelen, als laatste de geraspte aardappel over de spruitjes verdelen. Hierover de room gieten en de geraspte kaas eroverheen strooien. De oven voorverwarmen op 200 o en de schaal 15 min in de oven zetten tot de aarappel laag lekker knapperig en goudbruin is. Door de knapperige aardappels en de gesmolten kaas en spekjes nemen de kinderen de verstopte spruitjes op de koop toe. Mijn kinderen vinden dit al jaren heerlijk.

Bronvermelding