Basis korstdeeg - ca. 2 keer

Anders, Bijgerecht, 8 personen, Anders.
Voorbereiding: 5 minuten,

Laatst aangepast: 02-10-2013 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 eetlepels water
  • 300 gram bloem
  • 1 mespunt zout
  • 200 gram boter
  • 1 stuks ei

Bereiden

Bloem met zout mengen. Boter erdoorheen prakken. Ei erdoor roeren. Tot deeg kneden en evt. water toevoegen zodat het een bal deeg wordt. Half uur in koelkast af laten koelen (of niet als je haast hebt :)). Het deeg uitrollen en in beboterde vorm leggen, of de deegbal in de beboterde vorm uitdrukken. Ca. 15 minuten op 200 graden C of vullen en met vulling ca. 40 minuten op 175 graden C. Variaties: - voeg geraspte citroenschil toe - gebruik voor de helft volkoren meel - voeg kaneel toe - vervang 100 gram boter voor 100 gram belegen kaas

Bronvermelding