Sipelsop (Uiensoep), Fries voorgerecht

Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 31-01-2005 | 7 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1/2 kilo uien (pittig)
  • 50 g. mager rookspek
  • 1 eetl. bakmargarine
  • 40 g. bloem
  • 1 l. runderbouillon (pot of blokje)
  • zout en peper
  • nootmuskaat
  • azijn

Bereiden

De pittige uien en het rookspek fijnsnipperen. Rookspek in de bakmargarine zachtjes uitbakken. De uien toevoegen en fruiten. De bloem er nu bijroeren en eventjes laten pruttelen. Daarna in gedeelten de runderbouillon erbij roeren en goed glad roeren. Aan de kook brengen. De soep 15 min. zacht laten koken en op smaak brengen met wat zout en peper, nootmuskaat en een scheutje azijn. Met roggebrood of lekker boerenbrood serveren.

Materialen

Braadpan.

Bronvermelding