Babi ketjap

Rijst, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters.
Voorbereiding: 30 minuten, Wachten: 180 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 05-10-2013 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 400 gram rijst
  • 1 kilo biologische magere varkenslappen
  • 3 eetlepels mosterd
  • 3 tenen knoflook
  • 1 flesje ketjap manis
  • 1 kilo uien
  • 1 groot blikje geconcentreerde tomatenpuree
  • 500 gram sperziebonen

Bereiden

snijdt de varkenslappen in blokjes en vermeng met de mosterd en knoflook. Laat een nachtje trekken. Snipper de volgende dag de uien en bak ze in een aparte pan zachtjes glazig. Bak in een andere pan de blokjes vlees aan tot ze bruin zijn. Doe de uien bij het vlees samen met 1 kopje ketjap en anderhalf kopje water. Laat dit een paar uur sudderen en doe er een kwartier voor het eind een groot blikje tomatenpuree bij. Eet met rijst en sperziebonen.

Bronvermelding