Italiaanse tomatensoep met mascarpone

Soepen, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.
Bereiding: 35 minuten,

Laatst aangepast: 05-10-2013 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 gesnipperde ui
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 1,5 kilo lekkere tomaten
  • 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
  • 3 tabletten kippenbouillon
  • 250 gram mascarpone
  • 100 gram rode pesto
  • 1 zakje basilicum

Bereiden

ui en knoflook fruiten. Tomaten en tomatenpuree erdoor scheppen en 5 minuten zachtjes smoren. Eén liter water en de bouillontabletten aan de kook brengen. 10 minuten zachtjes laten koken en dan de mascarpone erdoor. Met staafmixer pureren en daarna zeven (indien gewenst). Pesto erdoor roeren en even door laten warmen. Op smaak brengen met peper en serveren met basilicumblaadjes.

Bronvermelding