Crostini met gerookte kip (voor ewoud)

Brood/sandwiches, Hapje, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 8 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 21-01-2010 | 19 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 stokbrood gesneden
  • 2 eetl olijfolie
  • 1 teentje knoflook uitgeperst
  • 125 ml crème fraiche
  • 200 gram gerookte kipfilet
  • 75 gram knoflookmayonaise (aíoli)
  • 1 eetl citroensap
  • zout ,cayennepeper
  • 75 gram rucola
  • 100 gram grote kappertjes met steel
  • 1 rode ui in ringen

Bereiden

verwarm de oven voor op 200 ºC - roer de olijfolie met wat zout en knoflook door elkaar - bestrijk de plakjes stokbrood met de knoflookolie en rooster ze in de voorverwarmde oven in 8 min. tot goudbruine crostini - pureer de kipfilet met de knoflookmayonaise (aíoli) , crème fraiche , citroensap , zout en cayennepeper - beleg de crostini met wat rucola , een schepje kipmayonaise en garneer met de rode ui en kappertjes .

Materialen

kom - staafmixer of keukenmachine

Bronvermelding