Gebakken rijst met sugar snaps en oosterse kip

Roerbakken, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 13-10-2013 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 300 gram meergranenrijst
  • 1 ui
  • 2 kipfilets
  • rijstolie
  • 1 chilipeper
  • 2 eetl chilisaus
  • 2 eetl sojasaus
  • 1 cm gember
  • 1 limoen
  • 1 prei
  • 400 gram sugar snaps of spercibonen
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 zak kroepoek

Bereiden

Kook de rijst volgens de verpakking. Kook de bonen beetgaar. Snijd de kipfilet in blokjes. Verhit een scheut rijstolie en fruit de ui aan, voeg vervolgens de kip toe. Bak de kip aan alle kanten goud bruin. Snijd de chilipeper, zonder zaad in kleine ringetjes. Voeg aan de kip 100 ml water, chilisaus, sojasaus, de chili en de gember toe. Rasp de schil van de limoen er boven en het sap van de helft van de limoen. Mik de bonen erbij. Bak de preiringetjes in een scheut rijstolie en als deze glazig zijn voeg de rijst toe en bak dit samen, doe er een lepel suiker bij en maak het lekker warm. Knijp er als laatst de andere helft van de limoen bij. serveer de rijst en de saus en de kroepoek apart op tafel. eet smakelijk, groetjes Han

Bronvermelding