Aardappel-witlofsoufflé, Smullen maar van Jane

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 40 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 17-03-2020 | 283 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kg witlof
  • luchtige aardappelpuree voor 4 personen
  • 60 g boter
  • 1 knoflookteentje, uitgeperst
  • 6 eetl room
  • 3 eieren, wit en geel apart
  • zout en peper

Bereiden

Maak de witlof schoon en verwijder de harde kern. Snijd de lof in dunne reepjes. - Bak de knoflook kort in de boter en voeg dan de lof toe. Laat dit 10 minuten zachtjes smoren. Meng de lof, room, eierdooiers, zout en peper door de puree. - Eiwitten stijf kloppen en spatel die ook voorzichtig door de puree. Beboter een soufflévorm (vorm met rechte wand) en schep het mengsel erin. Leg hier en daar een klontje boter op. - In een hete oven (200°C) in 30 minuten laten rijzen en goudbruin bakken. Eet smakelijk!

Bronvermelding