Cakepops zonder cakepopmaker

Gebak, Nagerecht, 20 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 27-10-2013 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • cakemix voor boerencake
  • 240 g gilse poedersuiker
  • 125 g ongezouten roomboter
  • 3 eetlepels water
  • sateprikkers
  • stevige lollystokjes
  • chcolade om te smelten
  • strooisel of iet dergelijks om te versieren

Bereiden

Maak het beslag en bak hm in de ove en laat hem daarna afkoelen. Als de cake voleedig is afgekoeld verkruimel het dan met je handen. Mix de roomboter en de poedersuiker samen in een kom terwijl je hier geleidelijk het water aan toevoegt. Doe hier de cakekruimels doorheen, zodat je balletjes er van kunt maken. Prik met een sateprikken een gaatje in ieder balletje. Zorg dat deze tot ongeveer de helft komt. Leg de balletjes op de bakplaat bekleed met bakpapier en zet ze 10 minuten in de vriezer, zodat ze nog wat steviger worden. Hierna kun je ze eventueel nog 5 minuten in de koelkas leggen. Terwijl de balletjes afkoelen kun je een coating maaken waar je ze later in dipt, Denk bevoorbeeld aan gesmolten chocolade. Doop de lollystokjes - nog voordat j ze in de cakepop prikt - zo"n 2 cm diep in de coating. Zo geef je je cakepop meteen een heerlijke vulling. Nu de balletjes allemaal hun eigen stokie hebben kun je ze in je favoriete coating dippen. De hele opervlakte hooft bedekt te zijn. Als de coating nog niet geheel droog is kun je ze zo gek versieren als je wil. Leef je uit met smartie, hagelslag, marsepein, eetbare discoballtjes of choco-drops verzin maar. Versier een stuk piepschuim of oase en prik ze er in en je hebt een leuk bosje cakepops. Geniet van het koken en smake;lijk

Materialen

cakevorm ingevet en bestuift met bloem mixer kom bakplaat met bakpapier

Bronvermelding