Aardappelsalade met yoghurt en zalm

Salades, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 08-08-2006 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 8 st middelgrote,vastkokende aardappelen
  • 1 eetl olijfolie
  • zout en peper
  • 1 eetl boter
  • 1 st komkommer
  • 1 theel citroensap
  • 4 moten zalmfilet van 120gr p.st
  • 4 eetl yoghurt
  • 2 eetl fijngesneden dille
  • 1 theel geraspte mierikswortel

Bereiden

Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van ongeveer 1 cm dik. Kook ze gaar in gezouten water, koel ze af in ijsgekoeld water en laat ze uitlekken in een vergiet. Bak de zalmfilets goudbruin in olijfolie. Voeg er de boter aan toe en plaats ze gedurende 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C. Snijd de komkommer in flinterdunne schijfjes en meng ze met de yoghurt en de mierikswortel. Breng alles op smaak met peper, zout en citroensap. Verdeel de komkommersalade over 4 borden, leg er de zalmfilets op en werk af met de aardappelblokjes en dille.

Bronvermelding