Asperges met rauwe ham en sin.saus

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 06-08-2006 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 kg witte asperges
  • 1 eetl olijfolie
  • 150 gram rauwe ham in reepjes
  • 2 zakjes knorr aspergesaus
  • 150 ml sin.sap
  • 1/2 bosje bailicum
  • 1 st sinaasappel

Bereiden

Kook de asperges beetgaar volgens het basisrecept. Giet ze vervolgens af. - Verhit de olie en bak de reepjes ham al omscheppend 2 minuten op een hoog vuur. - Rasp ca. 1 eetlepel sinaasappelschil van de sinaasappel op de fijnste gaatjes van de rasp (of met een citrusrasp). - Maak de Knorr Saus voor Asperges volgens de aanwijzingen op de verpakking. - Klop het sinaasappelsap en de rasp door de saus en laat de saus nog 2 minuten zachtjes doorkoken. - Verdeel de asperges over de borden. - Bestrooi ze met gebakken reepjes ham. - Serveer ze met sinaasappelsaus en garneer met vers basilicumblad.

Bronvermelding