Menu
Asperges met rauwe ham en sin.saus
Ingrediënten
- 2 kg witte asperges
- 1 eetl olijfolie
- 150 gram rauwe ham in reepjes
- 2 zakjes knorr aspergesaus
- 150 ml sin.sap
- 1/2 bosje bailicum
- 1 st sinaasappel
Bereiden
Kook de asperges beetgaar volgens het basisrecept. Giet ze vervolgens af.
- Verhit de olie en bak de reepjes ham al omscheppend 2 minuten op een hoog vuur.
- Rasp ca. 1 eetlepel sinaasappelschil van de sinaasappel op de fijnste gaatjes van de rasp (of met een citrusrasp).
- Maak de Knorr Saus voor Asperges volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Klop het sinaasappelsap en de rasp door de saus en laat de saus nog 2 minuten zachtjes doorkoken.
- Verdeel de asperges over de borden.
- Bestrooi ze met gebakken reepjes ham.
- Serveer ze met sinaasappelsaus en garneer met vers basilicumblad.