Bitterkoekjescake met amaretto

Gebak, Nagerecht, 12 personen, Wereldkeuken.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 75 minuten,

Laatst aangepast: 06-08-2006 | 32 keer bewaard

Ingrediënten

  • 150 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 150 gram boter
  • 3 scharreleieren maat L
  • 150 gram bloem
  • 1/2 zakje bakpoeder
  • 1 snufje zout
  • 50 gram italiaanse bitterkoekjes (harde)
  • 1 borrelglas amaretto

Bereiden

Besprenkel de bitterkoekjes met amaretto en zet ze weg terwijl je de overige ingredienten afweegt en klaarzet. Verwarm de oven voor op 160 graden. Roer boter, suiker en vanillesuiker licht tot de suiker is opgenomen. Voeg 1 voor 1 de eieren toe en mix tot het ei is opgenomen voor je een volgend ei toevoegt. Mix hier op een lage stand beetje voor beetje bloem met bakpoeder en zout door het mengsel. Meng met een spatel de bitterkoekjes door het beslag en spatel dit in een ingevette cakevorm. Bak de cake in ongeveer 1 1/4 uur goudbruin en gaar.

Materialen

cakeblik (1 1/2 liter inhoud), mixer

Bronvermelding