Aardappelpannenkoekjes van mijn moeder

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 30 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 06-08-2006 | 66 keer bewaard

Ingrediënten

  • 600 gram rauwe geraspte aardappels
  • 150 gram bloem
  • 150 gram mager spek of ham, fijngesneden
  • 1/2 paprika in kleine blokjes
  • 2 eetlepels verse gehakte bieslook en peterselie
  • 1 scheut bouillon of restje magere jus
  • zout en peper
  • olie of vloeibare bakboter om te bakken

Bereiden

Roer de bloem met wat bouillon en jus tot een glad papje. Meng hierdoor de aardappelrasp, spek of ham, paprika en kruiden. Breng het beslag op smaak met zout en peper. Verhit olie of boter in een koekenpan en bak kleine pannenkoekjes van het beslag (3 in een grote koekenpan) tot ze mooi goudbruin zijn. Doe ze over in een schaal en bestrooi met geraspte kaas. Tip: je kunt de schaal met de pannenkoekjes met kaas nog even onder een hete grill zetten zodat de kaas smelt.

Bronvermelding