Ahorn-appel-pannacotta met calvadosroom

Anders, Nagerecht, 4 personen, Italiaans.
Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 28-07-2010 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 350 ml slagroom
  • 200 ml volle melk
  • 5 el kristalsuiker
  • 0,5 vanillestokje, opengesneden
  • 2 blaadjes gelatine, geweekt
  • 2 kleine appel (granny smith)
  • 3 el ahornsiroop
  • 2 el heet water
  • 2 el calvados
  • 200 g mascarpone
  • 3 el pecannoten, geroosterd

Bereiden

200 ml slagroom, melk, suiker en vanillestokje in een pan en aan d ekook brengen. Vuur uitdraaien. Vanillestokje verwijderen en gelatine erdoor roeren. Appels in vier parten. Appels, heet water en ahornsiroop in een pan. Laat op laag vuur in 10 min zacht worden en vocht verdampen. Pureer de appel met de room. Verdeel over vier bakjes en dek af met plasticfolie. Laat opstijven. Roer calavados door de mascarpone en klop de rest van de slagroom erdoor. Meng de gehakte noten erdoor. Serveer de pannacotta met de room.

Bronvermelding