Appeltaart met kaneel en pecannoten

Gebak, Nagerecht, 6 personen, Hollands.
Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 27-11-2013 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 125 gram boter
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 2 theelepels kaneelpoeder
  • 2 eieren
  • 150 ml. zure room
  • 175 gram zelfrijzend bakmeel
  • 3 eetlepels bloem
  • 3 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 3 eetlepels gehakte pecannoten
  • 1 theelepel koek of speculaaskruiden
  • 2 appels geschild in dunne plakjes of blokjes
  • 2 eetlepels honing

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180o C . Klop de boter, suiker en kaneelpoeder met de mixer romig. Mix de eieren er één voor één door. Spatel de zure room en het bakmeel erdoor en schep het beslag in de vorm. meng voor de vulling de bloem, basterdsuiker, pecannoten en koekkruiden door elkaar. Schud om met de appels en verdeel deze vulling over het beslag in de vorm. Bak de taart 50-60 min. in de oven. controleer met een sateprikker of het beslag gaar is. Besprenkel de taart met honing en serveer warm of koud. Tip> varieer met bijvoorbeeld walnoten, amandelen of hazelnoten.

Materialen

springvorm van 24 cm. ingevet

Bronvermelding