Aardappelschotel 'hemel op aarde'

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 40 minuten,

Laatst aangepast: 27-11-2013 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 75 gram boter of vloeibaar bakproduct
  • 2 uien grof gesnipperd of in ringen
  • 4 speklapjes
  • 4 saucijsjes
  • 200 ml. vleesbouillon
  • 1 kg. kruimige aardappelen geschild in stukken
  • 500 gram zure appels in parten
  • 500 gram peren in parten
  • appelstroop
  • mosterd

Bereiden

Verhit de boter of het bakproduct en fruit hierin de uien. Voeg de speklapjes en saucijsjes, bestrooid met zout, en versgemalen peper toe en bak ze rondom lichtbruin. Giet de bouillon erbij en stoof zachtjes ca. 25 minuten met het deksel op de pan. Kook de aardappels met zout circa 10 min. Leg de appels en peren erop en kook zachtjes circa 10 min. verder. Giet de aardappels, appels en peren af. Stamp of roer er met zout, versgemalen peper en kaneelpoeder een grove massa van. Serveer met de speklapjes saucijsjes en uien erop. Geef er appelstroop en mosterd bij. tip: Voeg extra 50 gram blanke rozijnen toe'. In plaats van kaneel zijn koekkruiden ook lekker

Bronvermelding