Dorade in zoutkorst

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Mediterraan.
Wachten: 30 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 13-11-2013 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 st Dorade (dicht)
  • 2 kg grof zeezout
  • 300 gr eiwit
  • 1 el tijm
  • 1 el rozemarijn
  • 1 st limoen rasp en sap
  • 2 st limoenen in plakjes

Bereiden

Snijd de buik van de verse dorade open en haal de ingewanden eruit. knip de rugvin, staartvin en de andere vinnen en kieuwen er vanaf spoel de vis aan de binnenkant schoon onder stromend water en maak hem droog. doe het eiwit in een kom en sla het stijf. schep het eiwit door het zout. doe de kruiden, limoenrasp en sap erbij. vul de dorades met de schijfjes limoen. leg op 4 ovenschalen een bodem van het zoutmengsel verwarm de oven voor op 200 graden. leg de dorades op het zout mengsel en schep vervolgens de rest van het mengsel over de dorades, de dorades zitten nu helemaal in het zout verpakt. plaats de dorades in de oven en laat ze 20 tot 30 minuten garen. haal de dorades uit de oven en laat ze even rusten. haal voorzichtig de zoutkorst aan de boven kant eraf en serveer de vis.

Materialen

ovenschalen en oven

Bronvermelding