Menu
Aardbeien-tiramisutaart
Ingrediënten
- 125 gram lange vingers
- koffielikeur
- 4 eetlepels chocoladeschaafsel
- 3 eieren
- 1 eetlepel suiker
- 250 gram mascarpone
- 3 eetlepels aardbeienjam
- aardbeien
- slagroom
Bereiden
Doop de lange vingers kort in koffielikeur.
Bedek hiermee de bodem van een springvorm.
Strooi er 2 eetlepels chocoladeschaafsel over.
Klop 3 eierdooiers met de suiker met de mixer tot een glad geheel.
Spatel er de mascarpone en de aardbeienjam door.
Klop 3 eiwitten stijf en meng deze met het mascarponemengsel.
Verdeel de helft over de lange vingers, strooi er 2 eetlepels chocoladeschaafsel over en dek het af met de rest van het mascarponemengsel.
Zet de taart 24 uur in de diepvries.
Verwijder 1 uur voor het gebruik de vorm en garneer de taart met plakjes aardbeien en slagroom
Materialen
springvorm met een doorsnede van 22 cm, mixer, diepvries