Aardbeien-tiramisutaart

Gebak, Nagerecht, 8 personen, Hollands.
Voorbereiding: 15 minuten, Wachten: 24 minuten, Bereiding: 60 minuten,

Laatst aangepast: 15-08-2006 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 125 gram lange vingers
  • koffielikeur
  • 4 eetlepels chocoladeschaafsel
  • 3 eieren
  • 1 eetlepel suiker
  • 250 gram mascarpone
  • 3 eetlepels aardbeienjam
  • aardbeien
  • slagroom

Bereiden

Doop de lange vingers kort in koffielikeur. Bedek hiermee de bodem van een springvorm. Strooi er 2 eetlepels chocoladeschaafsel over. Klop 3 eierdooiers met de suiker met de mixer tot een glad geheel. Spatel er de mascarpone en de aardbeienjam door. Klop 3 eiwitten stijf en meng deze met het mascarponemengsel. Verdeel de helft over de lange vingers, strooi er 2 eetlepels chocoladeschaafsel over en dek het af met de rest van het mascarponemengsel. Zet de taart 24 uur in de diepvries. Verwijder 1 uur voor het gebruik de vorm en garneer de taart met plakjes aardbeien en slagroom

Materialen

springvorm met een doorsnede van 22 cm, mixer, diepvries

Bronvermelding