'Ovenschotel met spruitjes en knolselderij' Een heerlijk verwarmend herfstrecept van Debby

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 29-11-2017 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • zie onder

Bereiden

500 gr. Spruitjes schoongemaakt en gehalveerd ½ flinke knolselderij of 1 kleine Biologische spekblokjes 1 ui 1 rode paprika (of 2 puntpaprika¿s) 1 teen knoflook geperst Zeezout Peper Kruiden naar smaak Geitenkaas (optioneel) Handje gehakte noten Blokje roomboter Kokosolie om te bakken Kook de spruitjes in 8 minuten beetgaar. Kook de knolselderij in 10 minuten zacht. Als deze klaar is met een stamper fijn maken en 2 ronde blokjes zachte geitenkaas erdoorheen. Extra kruiden naar smaak toevoegen (ik gebruikte een mengsel van indiaanse kruiden) In de tussentijd de ui, en paprika aanbakken in wat kokosolie. Knoflook toevoegen en dan de spekblokjes meebakken. Als de spruitjes gaar zijn even meebakken met dit mengsel en dan peper en zout toevoegen. In een ovenschaal doe je eerst het spruitjesmengsel en vervolgens het knolselderijmengsel. Daarna hak je het handje nootjes fijn inde keukenmachine en meng je dit met de hand door wat roomboter. Dit mengsel spreid je uit als bovenlaag op de ovenschotel. Daarna 20 minuten in een oven van 190 graden.

Bronvermelding