Menu
Geroosterd lendestuk uit de oven
Ingrediënten
- 2 tenen knoflook
- 1 dl olijfolie
- 1 runderlende 750 gram op kamertemperatuur
- zeezout
- versgemalen peper
- 1 koolrabi of 2 meiknolletjes
- 6 stuks bosworteltjes
- 3 lenteuitjes in stukken
- 4 takjes tijm in stukjes geknipt
- 1 dl rode wijn
- 2 dl vleesfond
Bereiden
Verwarm de oven voor op 225 graden. Meng de knofloofmet 3/4 dl olijfolie en bestrijk het stuk vlees er rondom royaal mee. Breng het vlees op smaak met zout en peper en leg het in een braadslee. Verdeel de koolrabi, wortel, de lenteui en tijm rondom het vlees. Maal er wat zout en peper boven en sprenkel de rest van de olie erover. Schuif de braadslee in het midden van de oven en rooster het vlees in 25-35 min. mooi bruin en van binnen rose (een vleesthermometer meet dan in het midden van het vlees een kerntemperatuur van 60 graden) Leg het vlees op een plank en houd het warm onder aluminiumfolie. Neem de groente uit de braadpan en schep het langs de rand van een voorverwarmde schaal. Voeg de wijn en fond aan het braadvocht in de braadslee toe en laat dit op hoog vuur inkoken tot een licht gebonden jus. Breng de jus op smaak met zout en peper. Snij het vlees in plakken. Leg deze in het midden van de schaal en schep er wat jus over. Geef de rest van de jus er apart bij.