Aardappel met griesmeellaagje

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 45 minuten,

Laatst aangepast: 27-11-2013 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kilo lichtkruimige aardappel geschild
  • 100 ml. olijfolie of 100 gr. ganzevet
  • 2 eetlepels griesmeel

Bereiden

Verwarm de oven voor op 225 oC. Zet een ruime braadslede op het rooster in de oven en laat de braadslede goed heet worden. Snijd de aardappels in stukken van gelijke grootte. Breng de aardappels in ruim koud water met zout aan de kook en giet ze na 1 min. koken af in een zeef. Laat de aardappels even goed uitlekken. Laat intussen de olie (of het ganzenvet) in de braadslede heel heet worden. Strooi het griesmeel in een ruime kom en schud hierin de aardappels om tot ze rondom bedekt zijn met griesmeel. Leg de aardappels voorzichtig in een enkele laag in de hete olie (of het hete vet). Rooster de aardappels in 45-50 min. tot ze krokant zijn van buiten en zacht van binnen. Keer de aardappels halverwege de bereidingstijd. Schep de aardappels uit het braadslede op keukenpapier en laat ze uitlekken. Serveer ze direct.

Bronvermelding