Biefstuk gevuld met paté en cranberryjus

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 27-11-2013 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 biefstukken
  • 3 eetlepels gedroogde cranberrys
  • 75 gram Ardenner paté
  • 4 plakjes ontbijtspek
  • 60 gram boter
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 4 eetlepels cranberrycompote
  • 4 eetlepels cassislikeur of zwartebessendrank
  • 4 cocktailprikkers

Bereiden

Snijd met een scherp mes de biefstukken aan de zijkant als een envelopje in. Maak de opening iets groter door het mes voorzichtig heen en weer te bewegen. Hak 1 eetlepel cranberry's fijn en meng ze door de pate. Vul de opening in de biefstukken met de pate. Wikkel het plakje spek vast met een cocktailprikker. Bestrooi ze met zout en peper. Verhit de helft van de boter in de koekenpan en bak de biefstukken aan elke kant 2-3 minuten. leg ze op een schaal en houd ze warm. Roer de mosterd, cranberrycompote, cassislikeur en resterende cranberry's door de jus in de pan en laat 1 min. koken. Zet het vuur laag en laat de resterende boter al kloppend in de saus smelten. Proef en breng pittig op smaak met zout en peper.

Bronvermelding