Aardappelen 'gesmolten'

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 20 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 27-11-2013 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kilo vastkokende aardappelen geschild
  • 50 gram roomboter
  • 350 ml. gevogeltefond
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 5 teentjes knoflook in de schil geplet

Bereiden

Verwarm de oven voor tot 200oC. Snijd de aardappeln in plakken van 2 cm. dik en bestrooi ze aan beide kanten met zout. Verhit de boter in een koekenpan met vuurvaste steel en bak de aardappeln in ca. 3 min. aan elke kant bruin. Giet de fond in de pan en doe de tijm en knoflook erbij. Breng de fond aan de kook en zet dan de pan in de oven. Bak de aardappelen in ca. 30 min. gaar. Ze zijn gaar als een mes gemakkelijk in de aardappels glijd. Bestrooi de aardappelen tot slot met peper

Bronvermelding