Tournedos met sjalotten in rode wijnsaus

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Frans.
Bereiding: 60 minuten,

Laatst aangepast: 07-08-2006 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 250 gr sjalotjes
  • 10 eetl. blue band culinaire
  • 2 eetl. bloem
  • 1 eetl tijm
  • 2 dl vleesfond
  • 2 dl droge rode wijn
  • 4 tournedos a 130 gr.
  • zout
  • vers gemalen peper
  • 1 eetl. fijngehakte peterselie

Bereiden

Pel de sjalotjes. Halveer de grote sjalotten. Verwarm 1 eetlepel vloeibare margarine. Voeg de sjalotjes toe en bak ze in ca. 5 minuten rondom lichtbruin. Roer de bloem door de sjalotjes. Laat de bloem ca. 5 minuten meewarmen. Voeg de tijm, vleesfond en 1,75 dl wijn toe. Breng het al roerend aan de kook en laat het ca. 15 minuten zacht koken. Verhit de rest van de vloeibare margarine. Bak de tournedos in ca. 3 minuten aan beide kanten bruin en van binnen rosé. Leg het vlees op een voorverwarmde schaal. Bestrooi het met zout, versgemalen peper en de helft van de peterselie. Roer door de warme saus de rest van de rode wijn. Breng de saus op smaak met zout en peper. Schenk de saus in een voorverwarmde sauskom. Bestrooi met de rest van de peterselie. Geef de saus er apart bij.

Bronvermelding