Boeuf bourguignon

Anders, Hoofdgerecht, 6 personen, Frans.
Voorbereiding: 20 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 07-08-2006 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gram runder riblappen (AH Greenfields)
  • 3 sjalotjes
  • 200 gram champignons
  • 75 gram boter
  • 100 gram magere gerookte spekblokjes
  • 20 zilveruitjes
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 eetlepel bloem
  • 1,5 dl rode wijn
  • 2 dl vleesbouillon (van tablet of uit pot)
  • peper
  • zout
  • 1 eetlepel gehakte tijm (vers of 1 theelepel gedroogd)
  • 1 laurierblad
  • 1 eetlepel maizena of allesbinder

Bereiden

Snijd het vlees in dobbelstenen. Pel en snipper de sjalotjes. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Verhit de helft van de boter, bak hierin de spekjes ca. 2 minuten en schep ze uit de pan. Bak het vlees in het bakvet. Voeg de spekjes, de kruiden, de wijn en de helft van de bouillon toe en laat dit stoven tot het vlees gaar is. Verhit de rest van de boter, bak de sjalotjes, de champignons en de uitjes tot het gaar is. Roer de tomatenpuree en daarna de bloem erdoor. Bak dit zachtjes ca. 2 minuten. Giet de rest van de bouillon erbij, roer goed door en laat dit 5 minuten stoven. Voeg dit mengsel toe aan het vlees als dit gaar is. Alles even goed doorwarmen. Eventueel binden met maizena of allesbinder.

Bronvermelding