Ajam goreng pedis (Scherp gekruide kip uit de wok)

Roerbakken, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters.

Laatst aangepast: 17-05-2023 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 400 gr. kipfilet
  • 2 eetl. (arachide)olie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 1/2 theel. knoflookpoeder
  • 1/2 theel. djahé (gemberpoeder)
  • 2-3 eetl. sambal oelek of sambal tjampoer
  • 4 eetl. ketjap manis

Bereiden

Snij de kip in smalle reepjes. Verhit de olie in een wok en voeg de kip er bij gedeelten aan toe. Laat alles 3 min. onder voortdurend roeren en omscheppen, bakken. Schuif de kip naar een zijde van de wok en fruit in de olie op de bodem de uisnippers tot ze beginnen te kleuren. Schep het knoflookpoeder en djahé erdoor en voeg daarna sambal naar keuze toe. Schep alles opnieuw goed om en roer daarna de ketjap erdoor. Breng de saus aan de kook. Schep de reepjes kip erdoor en laat er nog even de kook over komen. Doe alles over in een voorverwarmde schaal.

Materialen

wok

Bronvermelding